Lean Six Sigma certificaat

The Lean Six Sigma Company Nederland is door 4 verschillende accreditatie-instanties gecontroleerd en geaccrediteerd, namelijk:

  1. The International Association for Six Sigma Certification (IASSC)
  2. Stichting PostHBO (SPHBO)
  3. Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN)
  4. CEDEO

The Lean Six Sigma Company is ook een Erkend Korte Beroepsopleider en opgenomen in het Centraal Register Korte Beroepsopleidingen (CRKBO). Voor de trainingen geldt daarom een BTW vrijstelling (0% BTW). Verder is de onafhankelijkheid van onze certificering gewaarborgd in ons ISO 9001 kwaliteitssysteem. Ons kwaliteitssysteem is door het geaccrediteerde British Standards Institution (BSI) gecertificeerd.

Internationale standaarden gewaarborgd

Lean Six Sigma titels zijn niet beschermd, wat inhoudt dat er verschillende visies ontstaan over de skillset van Lean Six Sigma professionals. Ondanks deze verschillen zijn er wel internationale standaarden. Deze standaarden zijn gesteld door de twee belangrijkste organisaties op gebied van kwaliteit en standaarden, namelijk de American Society for Quality (ASQ) en de International Standards Organization (ISO). De ASQ en ISO hebben beide een Body of Knowledge (Skillset) opgesteld welke internationaal gelden als de norm voor Lean Six Sigma professionals. ISO en ASQ controleren niet of deze normen worden gehanteerd bij trainingsbureaus, dit doet de IASSC.

Wat is de waarde van mijn certificaat?

Onze trainingen voldoen aan alle internationale eisen die gesteld worden aan Lean Six Sigma trainingen. Hierdoor bent u zeker van een volledige training. Op basis van ons programma, de kwaliteit en de opzet van de trainingen heeft de IASSC The Lean Six Sigma Company geaccrediteerd. Deze accreditatie vindt u ook terug op uw certificaat. Ook is The Lean Six Sigma Company geaccrediteerd door 2 stichtingen van CPION. Dit is de organisatie die in Nederland opleidingen en trainingen controleert op de kwaliteit van het onderwijs, zoals bijv. ook de Hogescholen en Universiteiten. Het grote voordeel voor u is dat u de mogelijkheid heeft om een registerdiploma te behalen uitgegeven door CPION. U kunt daarmee uw training afsluiten met een internationaal erkend certificaat én registerdiploma. Verder gelden er voor de trainingen dat er ook PE-punten toegekend kunnen worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Erkend én gewaardeerd

The Lean Six Sigma Company is ook CEDEO gecertificeerd. CEDEO voert klantonderzoeken uit en bij een score van 80% (zeer tevreden klanten) of hoger is een organisatie CEDEO gecertificeerd. The Lean Six Sigma Company scoorde 98%.

Zekerheid en kwaliteit

Al deze accreditaties leiden ertoe dat The Lean Six Sigma Company haar klanten zekerheid kan bieden van een internationaal erkend certificaat/diploma. The Lean Six Sigma Company is zelf ook internationaal actief en werkt in Engeland o.a. samen met de University of Bedfordshire, in Gent met Arteveldehogeschool en in Parijs met Grande Ecolé ESSCA. Uw certificaat is daarom niet alleen internationaal erkend, maar wordt ook internationaal herkend door vele verschillende organisaties.

Was this article helpful?