Praktijkopdracht

Waarom een Lean Six Sigma praktijkopdracht?

De belangrijkste reden voor de Lean Six Sigma opdracht is bewijs van praktijkervaring. U laat enerzijds zien dat u de Lean Six Sigma technieken beheerst en anderzijds dat u in staat bent om een verandering door te voeren.

Wat houdt een praktijkopdracht in?

Een praktijkopdracht is een verbeterproject veelal binnen uw eigen organisatie. Het project moet aantoonbaar bijdragen aan het doel van uw organisatie: het continu reduceren van de operationele kosten en/of aan het verhogen van de klanttevredenheid. Een verbeterproject moet altijd een positieve businesscase hebben en mag uiteindelijk nooit meer geld gekost hebben dan opgeleverd is.

Voorbeelden zijn: Verbeteren van de NPS score. Minder klachten bij de klantenservice. Verbeterde kwaliteit van producten of diensten. Reductie van doorlooptijden van processen. Minder administrative druk.

Waar vindt u projecten?

In eerste instantie raden wij u aan om projecten binnen uw eigen werkomgeving te zoeken. De opbrengsten van een project zijn velen malen meer dan de investering van de opleiding en coachingskosten. Mocht u niet de mogelijkheid hebben om binnen uw organisatie een project te doen, dan staat het vrij om elders een project te zoeken. Zolang u kunt voldoen aan de randvoorwaarden, kunt u denken aan projecten binnen verenigingen waarin u actief bent. Of wellicht heeft een familielid of vriend(in) met een eigen onderneming. Denk ook aan de school van uw kinderen, vrijwilligerswerk binnen uw gemeente of zelfs goede doelen. Zorginstellingen zijn altijd druk bezig met het reduceren van kosten en het optimaliseren van de kwaliteit van zorg. Door uw kennis op deze manier in te zetten snijdt het mes aan twee kanten.

Is een praktijkopdracht noodzakelijk om de training te volgen?

De praktijkopdracht is het bewijs dat u de theorie in de praktijk kan toepassen. Voltooit u geen Lean Six Sigma project, maar alleen de theoretische leerweg dan ontvangt u van ons een deelcertificaat (ook wel het theoriecertificaat genoemd). Kortom, u kunt de theoretische leerweg volgen zonder praktijkopdracht. Uw praktijkopdracht kan u ook nog 2 jaar na de theoretische afronding starten.

Let wel: Na afronding van het theoretische gedeelte bent u nog geen Green Belt of Black Belt. Een Green Belt of Black belt is een in de praktijk bewezen Lean Six Sigma specialist.

Ons doel

The Lean Six Sigma Company heeft als doel om Lean Six Sigma specialisten op de markt te brengen. De waarde van het certificaat hangt af van de waardering van werkgevers/opdrachtgevers voor de resultaten van de door ons opgeleide Green Belt of Black Belt. The Lean Six Sigma Company staat hoog aangeschreven in de markt. Om deze positie te behouden zullen wij constant hoog opgeleide professionals moeten afleveren. Cursisten met een Certificate of Achievement van The Lean Six Sigma Company kunnen dit document overleggen aan hun werkgevers/opdrachtgevers om aan te tonen dat zij specialisten zijn op gebied van Lean en Six Sigma. The Lean Six Sigma Company staat voor 100% achter de kwaliteit van deze professionals.

Was this article helpful?

Trainingen waar 'Praktijkopdracht' onderdeel is van het programma

Wilt u meer weten over Praktijkopdracht? Bezoek de product pagina's van de volgende trainingen...